رم چیست؟
رم یا حافظه دسترسی تصادفی یک قطعه در کامپیوتر ها می باشد که وظیفه ی ذخیره سازی اطلاعات به صورت موقت(از زمانی که سیستم روشن می شود) را بر عهده دارد.
رم نوعی حافظه برای ذخیره سازی موقت اطلاعات در انواع کامپیوتر ها می باشد. رم به دادههای ذخیره شده اجازه میدهد تا در هر مرحله به طور مستقیم و تصادفی
در دسترس باشند در مقابل دیگر حافظه های ذخیره سازی داده مانند هارد دیسک ها که به دلیل محدودیت طراحی مکانیکی به طور متوالی اطلاعات را در مراحل از پیش تعیین شده میخواند و ثبت میکند بنابراین زمان دسترسی به دادهها به مکان آن بستگی دارد.
انواع رم:
انواع بسیار متفاوتی از رم وجود دارند: DDR،SDRAM، SIMM، DIMM و ….. این فهرست ممکن است برای افرادی که آشنایی با سخت افزار کامپیوتر ها نداشته باشند گیج کننده و مبهم باشد.
این اصطلاحات انواع مختلفی از ماژولهای رم را توصیف میکنند که هر یک براساس مشخصات فیزیکی با همدیگر متفاوت هستند. به طور کلی ماژولهای رم در دو دسته قرار میگیرند:
SIMM (Single In-line Memory Module) یا ماژول تک حافظه ای
DIMM (Dual In-line Memory Module) ماژول دو حافظه ای
Bus رم چیست؟
پهنای باند(یا به زبان ساده سرعت)انتقال اطلاعات بین رم و پردازنده را Bus رم می نامند.
هرچقدر این عدد بالاتر باشد سرعت انتقال اطلاعات رم(و بلطبع سرعت کاکرد لپ تاپ تا حدودی) بالاتر میرود.
سرعت Bus رم به صورت اعدادی بر روی برچسب رم نوشته شده(و توسط نرم افزار CPU Z هم قابل مشاهده می باشد)
این اعداد به صورت ۱۲۸۰۰(۱۶۰۰)، ۲۱۳۳، ۲۴۰۰، ۲۶۶۶ و ….. می باشد.
هر مادربرد به صورت پیش فرض از میزان محدودی از Bus پشتیبانی می کند و استفاده ی رم با Bus بالاتر بر روی مادربرد نتیجه ای جز هدر رفت سرعت رم ندارد.
برای ارتقا و یا تعویض رم باید تمامی حافظه های رم استفاده شده بر روی لپ تاپ Bus مشابه هم داشته باشند(ترجیحا اگر رم ها از یک مارک مشابه باشند عملکرد بهتری خواهند داشت).
انواع معمول رم لپ تاپ در بازار ایران شامل:
DDR3 ، DDR3L ، DDR4 می باشد و نحوه ی تشخیص آن به صورت نرم افزاری توسط نصب نرم افزار CPU Z و در قسمت مشخصات Ram می باشد(که می توانید این نرم افزار را از سایتهای داخلی دانلود کنید)
و به صورت سخت افزاری بر روی برچسبی که روی حافظه ی رم نصب شده است می باشد.
چه میزان رم بر روی لپ تاپ شما نصب شده:
با کلیک راست ماوس بر روی My Computer(یا This PC) و انتخاب گزینه ی Properties می توانید مشخصات رم لپ تاپ را مشاهده کنید.
برای کاربران معمولی میزان ۴ تا ۸ گیگ رم کافی می باشد و برای کاربران حرفه ای(با توجه به نرم افزارهای مورد استفاده) میزان ۸ تا ۱۶ گیگ و بیشتر نیاز است.
معمولا لپ تاپ ها تعداد ۱ تا ۴ سوکت برای نصب رم موجود دارند.
بر روی هر سوکت میتوان یک رم نصب کرد و تعداد کمتر این سوکت ها باعث ایجاد محدودیت ارتقا رم می شود که نتیجه آن افزایش هزینه ی ارتقا می باشد.
تعویض یا ارتقا رم:
جهت تعویض رم باید در ابتدا سوکت شارژر و باتری لپ تاپ را جدا کنید.
در قسمت زیرین لپ تاپ معمولا دربی با یک یا دو پیچ قرار دارد که در زیر آن اسلت رم قرار دارد(اگر این درب وجود نداشت به این دلیل است که دستگاه شما باید به صورت کامل باز شود و پیشنهاد می شود از انجام اینکار خودداری کرده و برای تعویض رم لپ تاپ را به تعمیرگاه ارجاع دهید)
اگر این درب در زیر لپ تاپ وجود داشت، پیچ ها را باز کرده و توسط یک شی درب رم را باز کنید، دو پین نگهدارنده در دو طرف رم وجود دارد،
این دو پین را توسط انگشت ها مقدار کمی به بیرون فشار دهید تا رم به سمت بالا بیاید، سپس رم را از جای خود بیرون بکشید و رم جدید را به همان صورت در جای خود قرار دهید
و سپس توسط انگشت و با ایجاد مقداری فشار بر روی رم هر دو پین رم قفل می شود.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.